Станка Златева мисли за отказване

Голямата шампионка вече е уморена от натоварения график

Петкратната световната шампионка в борбата Станка Златева мисли за отказване. Тя е на тепиха вече 18 години, през които спечели куп трофеи.

"Вече не мисля занапред - обяви Златева пред "България днес". - Правя всичко ден за ден. Подхождам по различен начин към състезанията. Не се хвърлям на всяко едно от тях, както беше преди. Тогава имах големи амбиции. Бях млада и се стремях да печеля всеки турнир. От време на време се замислям за отказване."

Златева е изморена от натоварения график. Тя прекарва доста време в Азербайджан, където работи нейният личен треньор Симеон Щерев.

"Пътуванията насам-натам ме изтощават - каза двукратната сребърна медалистка от олимпийски игри. - От Азербайджан летя за България. Оттам за някъде другаде, където има състезание. Малко в повече ми идва. Все пак не съм в най-добрите си години."

Трикратната спортистка на България все още не е имала сериозно състезание през тази година. Затова тя не знае в каква форма се намира. Златева ще се бори на ежегодния турнир "Дан Колов", който започва на 24 април.

"На него ще сравня ниво си - каза Станка. - По време на подготовката всичко беше наред. Но на състезания най-добре се вижда формата. Естествено, ще търся победата."

Златева ще участва на европейските олимпийски игри в Баку през юни и на световното в Лас Вегас, което ще се проведе през септември. В САЩ ще се раздават и квоти за олимпиадата в Рио де Жанейро.