Легенда на Левски: Купата е "синя"

"Лудогорец са много силен съперник, но "сините" вървят нагоре и с подкрепата на публиката ще успеят да вземат мача"

Легендата на Левски Михаил Вълчев говори за очакванията си от реванша за Купата срещу Лудогорец пред "Меридиан мач". Той даде мнение по въпроса и трябва ли да бъдат задържани звездите Аниете и Прохазка и има ли напредък в отбора при Стойчо Стоев.

 

Г-н Вълчев, какво очаквате от реванша между Левски и Лудогорец, с оглед на видяното в първия мач?

- Ако трябва да съм честен, очаквам победа за Левски. Разбира се, Лудогорец са много силен съперник, но "сините" вървят нагоре и с подкрепата на публиката смятам, че ще успеят да вземат този мач. Уверен съм, че бием и взимаме Купата.

След успеха над Локо (Пд) Гонзо каза, че Левски вече догонва Лудогорец в игрови план...

- Това е прекалено прибързано изказване, мачовете във втората шестица изобщо не са мерило.

Виждате ли все пак напредък в играта на Левски?

- Да, със сигурност тимът е много по-добър при Стойчо Стоев. Левски изглежда много добре.

Трябва ли точно този мач да реши съдбата на Стойчо Стоев от лятото?

- В никакъв случай. Като бивш треньор смятам, че той си заслужи правото да води Левски и през следващия сезон.

Правилна ли беше стратегията на ръководството да хвърли всички сили по спасяването на лиценза и да остави футболистите 4 месеца без заплати?

- Това е сложна тема. Разбира се, че се играе много трудно без пари. Когато не получаваш заплата, е нормално да ти пада до голяма степен мотивацията. От друга страна обаче в крайна сметка плащанията по лиценза и поправянето на старите грешки са много важни. А и тези футболисти, след като са 4 месеца без заплати, имат право да разтрогнат договорите си. Защо не го правят? Или са толкова големи левскари, или ги е страх, че в друг клуб няма да успеят да се наложат. Не знам кое от двете е вярното.

Трябва ли на всяка цена да бъдат задържани Прохазка и Аниете?

- Левски вече направи някакъв гръбнак. Отборът играе по-добре, особено в атака. Разбира се, че трябва да се запази този отбор. Трябва и селекция, защото в сегашния тим има пропуски. Но все пак, гръбнакът е заложен и дано нещата не се променят. Сега обаче всички сили трябва да са насочени за мача с Лудогорец. Да мине той, да се види резултатът и дали Левски ще играе в Европа, и след това да седнат и да решат какво ще правят догодина.