Бербатов можеше да се бори за титлата във Франция с Монако

Три равни мача на "Луи II " ги отдалечиха на 6 точки от Лион и ПСЖ

В 33-ия кръг на френската Лига 1 Бербатов и Монако загубиха поредни две точки у дома от Рен като завършиха 1:1. Това бе третото последователно реми на "Луи II " след предишните две равенства в Княжеството с Монпелие и Сент Етиен. Ако монегаските бяха спечелили тези три мача, сега щяха да имат не 59, а 65 точки. Колкото Лион и ПСЖ, които са на първото и второто място. Е, ПСЖ има мач по-малко, който трябва да изиграе срещу Метц. И най-вероятно ще излезе еднолично на първото място с 68 точки.

Но тези шест загубени точки(по две, във всяко от трите ремита) на Монако у дома можеха сега да направят от отбора на Бербатов повече от потенциален лидер за първото място.

В момента обаче едва ли в Монако мислят за тези загубени шест точки. Все пак са на трето място. и ако завършат на тази позиция, през следващия сезон ще имат право да играят в плейофната фаза за влизане в групите на Шампионската лига.

Мисълта на футболисти, треньори и ръководители обаче е насочена към 22 април сряда вечер, когато Монако ще излезе  на четвъртфинал-реванш  в сегашното издание на Шампионската лига срещу Ювентус.

В първата среща в Торино Юве спечели с 1:0 след спорна дузпа. Вчера се разходи у дома с Лацио в шампионата на Серия А за 2:0 и очаква спокойно реванша. Както и поредните златни медали в скудетото.

Преднина от един чист гол за италиански отбор в турнирите е много голяма като се знае как умеят да се защитават италианците на чужд терен и да правят опасни контри. На Монако ще бъде изключително трудно. Нищо,че ще започнат втория мач "само" от 0:1.

Но футболът затова е интересен защото винаги може да поднесе изненади. В първите четвъртфинални  срещи Порто изненада един от потенциалните европейски шампиони Байерн на "До Драгао" с убедителното 3:1. И сега, баварците ще трябва да гонят два чисти гола, за да се класират на полуфинал, и да мислят за финала на 6 юни в тяхната столица Берлин.

...Където тайно мисли да се промъкне и отборът на Бербатов Монако.