Министър Кралев утвърди 20 проекта на стойност 125 000 лв. по пилотната програма „Децата и спортният клуб“

Спорт

20-04-2015, 16:43

Снимка:

Пресслужба ММС

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красен Кралев: Продължаваме мащабните ремонти на спортните бази

Проектите са в 13 населени места

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди 20 проекта по 14 вида спорт, които ще се реализират в 13 населени места по новата програма на ММС „Децата и спортният клуб”, съобщиха от ведомството. С нея за пръв път ще се финансират дейности на спортни клубове с възможност за развитие на детския спорт.

С проекти са кандидатствали 87 клуба от 34 населени места. Програмата ще се реализира от 1 май до 31 декември 2015 година. Първоначално по нея бяха предвидени 100 000 лв., но поради големия интерес средствата бяха увеличени на 125 000 лв.

При успешно реализиране на програмата ще се осигурят допълнителни  финансови средства за разширяване на обхвата й през следващите години.

Целта на пилотната програма „Децата и спортният клуб” 2015 е създаване на условия и възможности за подпомагане на спортните клубове в работата им с деца за начална спортна подготовка и участието им в спортни прояви. Тя е разработена на основата на приемственост и е съобразена  с нарастващия интерес и желанието на спортните клубове за кандидатстване с проекти за развитие на детския спорт. Програмата е разработена в изпълнение на Концепцията за насърчаване развитието на спорта за всички - основен документ за реализиране на един от приоритетите в дейността на Министерството на младежта и спорта.