Лудогорец се върна към победите

Спорт

19-04-2015, 22:32

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Краси Балъков нападна БФС

Колумбиец е цел номер 1 на Лудогорец

Разградчани с обрат срещу Литекс

След два поредни мача без победа и дори без гол Лудогорец се върна към победите. В среща от 26-ия кръг на „А” група – 4-тия от плейофите, шампионите стигнаха до доста труден успех с 3:1 като домакини на Литекс.

Разградчани трябваше да правят обрат, при това с човек по-малко, за да стигнат до успеха, а победното попадение падна едва в заключителната част на мача.

Ловчанлии имаха шанса да поведат в резултата в 19-ата минута, когато след центриране на Румен Руменов Бьорн Маарс отбеляза след плонж с глава първия си гол в родното първенство.

Лудогорец отвърна и в 29-ата мин. бе близо до изравняването, но последваха серия от пропуски, като Жуниньо Кишада уцели напречната греда, Светослав Дяков не можа да уцели празната врата с глава.

Все пак преди почивката домакините успяха да изравнят и в 38-ата мин. Кишада вкара за 1:1 след страхотен пас на Марселиньо.

В 56-ата мин. Лудогорец остана с 10 души на терена, след като именно Кишада бе изгонен заради втори жълт картон.

Въпреки численото неравенство „орлите” търсеха победата и успяха да стигнат до нея. В 76-ата мин. след центриране от свободен удар Козмин Моци бе изпуснат и с глава вкара за 2:1.

Броят на играчите на двата отбора бе изравнен в 82-ата мин., когато и играч на Литекс също бе изгонен. Румен Руменов също получи втори жълт картон.

При равен брой футболисти за домакините стана по-лесно и в добавеното време те стигнаха до още едно попадение. Дани Абало завърши бърза контраатака и оформи крайния резултат 3:1.

С успеха Лудогорец увеличи преднината си на върха и вече има 55 точки – 9 повече от следващия ЦСКА, който е и с мач по-малко. Литекс дели 3-ото място с Локомотив (София), с по 44 точки.