Треньорът на Чочев отбеляза прогреса му след перфектния мач

Спорт

19-04-2015, 20:20

Снимка:

Официален сайт на Палермо

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Страхотен Чочев! Вкара два гола и донесе победа на Палермо

Позволява ни да бъдем различни, обясни Якини

Ивайло Чочев вкара двата гола за успеха на Палермо срещу Дженоа с 2:1 и представянето му нямаше как да бъде подминато. Младият българин заслужи специалните похвали на треньора си Джузепе Якини, който отбеляза големия прогрес на халфа.

"Ивайло Чочев е младо момче, което израстна много в последно време. Желанието му да атакува е голямо. Умее да намира празните пространства и винаги ни позволява да бъдем различни. Това са неговите качества. Днес задачата му бе да играе по-напред от обичайното. Той се представи добре.

За съжаление след втория гол не отбелязахме трети, с който да затворим мача. Вместо това допуснахме такъв в началото на втората част и рискувахме да не спечелим. Като цяло изиграхме добър мач, в който направихме не малко грешки. Удар на Дибала пък срещна напречната греда. Дженоа е качествен отбор и трите точки бяха трудни за постигане.
Нашата игра се базира на непредвидимостта и възможността да променяхме схемата на игра. Опитваме се да пресираме постоянно, да практикуваме атакуващ футбол. През седмицата работихме много за нападението. Целим да учим нови неща, да се усъвършенстваме. Гледаме много видео, не само на мачове в Италия, но и на такива от чужбина. Искаме всички да изпитват наслада от футбола. Днес за 18-и път топката срещна гредата, което говори много за играта ни", коментира Якини след победата.