Нина Рангелова покри още един норматив за Игрите в Рио

Спорт

19-04-2015, 13:05

Снимка:

БФ плуване

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нина Рангелова счупи държавен рекорд в плуването

Плувкинята ни с успешно постижение и на 100 метра свободен стил

Нина Рангелова покри норматив "Б" и на 100 м свободен стил за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. На турнира по плуване от веригата Гран При в Меса, Аризона, пловдивчанката завърши пета в дисциплината с време 55,69 сек. А в сутрешното плуване фиксира 55,58 сек.

За сравнение последната участничка за игрите в Лондон 2012 бе с резултат 55.9 сек. Победителка стана Ариана Вандерпул-Уалъс с 54,18 сек, следвана от Алисън Шмит (55,35 сек) и Аби Уитзел (55,59). Четвърто време даде Марго Гиир - 55,61 сек.

Ден по-рано Нина Рангелова покри норматив "Б" и на 200 м свободен стил (1:59,40 мин). Така българката направи сериозна заявка за участие на трета Олимпиада догодина.

Квалификационните турнири приключват на 1 юли 2016 г

Пол Анакон може да се окаже следващият треньор на Григор Димитров. Американският наставник е най-спряганото име сред специализираните сайтове за тенис по света, който да заеме мястото на Роджър Рашийд.

 

В последно време слуховете за раздяла между първата ни ракета и австралиеца се засилват все повече, а допълнителен повод за това даде и отсъствието на специалиста от Мастърса в Монте Карло. Рашийд остана в родината си и подкрепяше 23-годишния хасковлия основно по телефона и чрез интернет.

 

Анакон не е непознато име за Григор Димитров. Двамата проведоха двуседмични занимания заедно в края на миналата година. Още тогава се очакваше 52-годишният американец да остане по-трайно в лагера на Димитров, но това така и не се случи.

 

Пол Анакон е сред най-големите имена в тениса, като в различни периоди е тренирал не кого да е, а Роджър Федерер и Пийт Сампрас.