Нов епизод на сблъсъка Лудогороец - Литекс

Двата тима се изправят в Разград от 20:00 часа

Лудогорец посреща Литекс в мач от 26-ия кръг на „А” група – 4-тия от плейофите на шампионата.

Двата тима вече се изправиха три пъти един срещу друг от началото на годината, но сега това е среща от решителната фаза на първенството. Иначе преди това на финала на редовния сезон ловчанлии победиха шампионите с 1:0, а след това удържаха и нулево равенство като домакини в четвъртфиналите за Купата на България. Общият двубой за Купата обаче изобщо не завърши добре за „оранжевите” и Лудогорец продължи напред след разгром с 5:0 в Разград, което бе и последната среща между двата тима.

Сега мачът отново е на „Лудогорец Арена”, а преди нея „орлите” са начело в класирането с 52 точки – с 6 преднина пред следващия ЦСКА. Именно към 2-рата позиция се е устремил и Литекс, който в момента е с 2 точки по-малко от „червените”. Все пак целта на ловчанлии е класиране в Европа, което минава и през 3-ото място, което те в момента делят с равен брой точки, по 44, с Локомотив (София).

Преди срещата треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев няма кой знае какви проблеми, като единствено Юнес Хамза е извън сметките, но той така или иначе така и не може да се наложи в състава и отсъствието му не е от решаващо значение. Под въпрос в състава на Литекс е участието на Данило Асприля, който до последно тренираше на облекчен режим заради травма.

Срещата Лудогорец – Литекс е тази вечер от 20:00 часа.

Ето и вероятните състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов; Кайсара, Барт, Моци, Минев, Дяков, Ешпиньо, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан,Безяк

ЛИТЕКС: Винисиус, Попов, Перес, Гълъбов, Божиков, Недялков, Малинов, Асприля, Регула, Руменов, Ангелов