Марица би ЦСКА и е на финал

Пловдивчанки с категоричен успех

„Марица“ (Пловдив) победи ЦСКА с 3:0 (28:26, 25:18, 25:21) във  втория 1/2-финал  за Купа България при жените, който се игра в  столичната зала „Христо Ботев“. Така „жълтите“ се класираха на финал, където ще се изправят срещу „Левски“ (София). По-рано днес защитаващите титлата си момичета на Радослав Бакърджиев надиграха категорично ВК „Казанлък“ с 3:0 (25:12, 25:9, 25:18).

Топреализатор в двубоя стана капитанът на „Марица“ Ана Радичева с 14 точки.  Много силен мач направи централният блокировач Милена Димова, която добави 13 точки  (3 аса, 4 блокади, 67% в атака). За ЦСКА с 13 точки (6 блокади) се отличи центърът Силвия Кьосева.

Големият финал за Купа България ще се изиграе в неделя от 17:30 ч. отново в зала „Христо Ботев“.

„Този мач е по-специален от гледна точка на това, че нямаш право на грешка и за това може би първият гейм започнахме малко по-напрегнато. Не си използвахме моментите, а и ЦСКА игра добре. Работеше добре на сервис, което ни затрудни. Ние направихме грешки на сервис, както и сбъркахме някои систуации в атака, но успяхме да ги пречупим. Най-голямото достойнство според мен на нашия отбор днес бе колективният дух. Всички играеха един за друг, което се оказа и позитивно за нас. Във финала с „Левски“ ще се опитаме да играем добър волейбол. Да излезем с настройка, която да ни помогне да спечелим мача и с тактика, която да ни улесни“, коментира след мача старши-треньорът на „Марица“ Иван Петков.  

„Не ни достигна добро посрещане и по-бърза игра през центъра и по краищата. „Марица“ ни затрудниха със силния сервис. За да спечелим нещо тази година трябва да се представим много по-добре на плейофа в първенството срещу „Марица“. Когато играем добре, а днес далеч не показахме нашите възможности, можем да се закачим и да покажем по-добри игри. Просто трябва да сме постоянни и да има битка. Днес нямаше много битка на терена. Момичетата според мен могат и имат още какво да дадат. Надявам се да отстраним „Марица“ в плейофа, защото видяхте днес, че не са противник, който е невъзможно да бъде отстранен. Трябва да играем по-добре и съответно, ако минем първия етап, се надявам да се борим за титлата“, сподели пък старши-треньорът на ЦСКА Юлия Иванова.