18 април: Новолуние в Овен

Хороскоп

18-04-2015, 14:22

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Новолунието в Овен настъпва в събота, 18 април, в 21,57 ч.

В дните около Новолунието винаги наблюдаваме спад в жизнения тонус и вътрешно напрежение, породено от борбата със съмненията, колебанията и негативния опит от миналото. Но пък забавянето на реакциите и темповете на живот, ни дава възможност да проникнем в същността на своите мотиви и желания, да ги ревизираме и преформулираме, за да ги излъчим като намерения за реализация през новия жизнен цикъл. Сега този процес е още по важен, тъй като настоящото Новолуние, като първото след пролетното равноденствие е най-важното в годината с потенциалът си да даде ход на процеси и тенденции, които ще придават съдържание и смисъл на живота ни до следващата пролет. До появата на първия Лунен сърп в понеделник вечер имаме време и възможност да обмислим най-важните си стратегически цели и намерения и да излъчим към Вселената най-съкровените си желания. От това доколко сме честни пред себе си и обективни по отношение на настоящите си потенциали и възможностите на текущата реалност, зависят щастието успехът и благосъстоянието ни през следващите месеци. Не бъдете любезни и преодолейте нагласата да си пожелаете онова, което си мислите че би трябвало да искате, според очакванията на близките, средата или табутата и ограниченията на обществените представи. Това новолуние е в Овен и всички ние сме длъжни пред Бог и пред себе си да заявим собствената си воля и да последваме собственият си импулс за реализация на личния потенциал.

 
Марс, владетелят на първия зодиакален знак Овен, се движи в компанията на Меркурий през зодиакалния Телец и ни дава ценни указания за онези наши цели и намерения, които биха срещнали подкрепа от съдбата. Най-общо те са свързани с материалната реализация и изграждането на онзи базов фундамент, без който не можем да разчитаме на благополучие. Време е е да се заемем с практическата реализация на плановете си. Необходимо е обаче съзнателно да поддържаме реалистична гледна точка, в противен случай неправилното разбиране и завишените очаквания могат да станат причина за сериозни проблеми и разочарования. Напрегнатият обмен между Марс и Юпитер създава предпоставки за  и неразумни постъпки поради надценяване на възможностите. Затова зарежете грандиозните планове и се концентрирайте върху онова, което е реално осъществимо. В следващите дни едва ли ще ни се удаде да направим внезапен скок в кариерата, или да сключим сделката на живота си. Но със сигурност можем да положим здрави основи на бъдещите си успехи. Ще трябва да поработим дълго и упорито, с ясното съзнание че резултатите макар и невидими сега, няма да ни разочароват в бъдеще. Но пък прибързаните изводи както и прибързаните действия ще произвеждат резултати които със сигурност няма да отговарят на очакванията ни. Ако се заемем обаче с реализацията на целите си бавно, обмисляйки всяка стъпка, въоръжени с търпение и хладнокръвие, можем да стигнем дори по далече от предвиденото.
 
Новолунието в Овен ще ни накара да се събудим за нов живот. Време е да се раздвижим и да излезем от комфорта на съзерцателната и пасивна нагласа която беше актуална досега. Ако сте енергични по природа вероятно ще преживявате всеки следващ ден като празник. Ако новостите ви плашат обаче със сигурност ще чувствате нарастващо раздразнение. За да се настроим към вибрациите на Вселената сега и да съумеем да ги използвате пълноценно е нужно да проявим решителност и да поемем отговорност за собствената си съдба. Прегледайте контактите си, тъй като сега именно връзките ви с обществени организации и влиятелни личности могат да ви помогнат да решите голяма част от житейските, деловите и личните си проблеми. Но въпреки това разчитайте най-вече на себе си, за да привлечете късметът на своя страна. Установете порядък в живота си, подредете приоритетите си, обмислете действията си във връзка с тях стъпка по стъпка и започнете търпеливо да ги осъществявате. Още в понеделник.
 
Новолунието настъпва в събота, 18 април, в 21,57 ч., когато високо в Небето ще блести могъщия Юпитер, а западния хоризонт ще се гизди с красавицата Венера. Тяхната небесна благословия осигурява просперитет, чрез придобиването на материални и духовни богатства, щастливи възможности, вдъхновение и прозорливост, хармония и любов. Пожелайте си ги от сърце - за себе си, за всички хора по земята и за цялата Земя!