Любопитно изискване пред Марек, за да играе в Шампионска лига

Трябва да има минимум 1000 души публика, иначе се плащат глоби, заяви Людмил Найденов

Марек Юнион-Ивкони стана шампион на България по волейбол за четвърта поредна година. Тимът спечели финалната серия срещу Добруджа с 3:2 победи.
"Получи се доста интересно и оспорвано първенство. Нивото не беше ниско, имаше доста интересни моменти. Ние показахме шампионски манталитет. Разполагаме с по-опитните играчи, които вече бяха ставали шампиони. Добруджа направи всичко възможно, за да ни отнеме титлата. При нас всичко е едно общо цяло. Живеем заедно и извън залата през тези осем месеца на шампионата. Първата и тази титла бяха най-сладки за нас. Целта ни е да вкарваме нови състезатели в първия състав. Когато достигнат до върха си при нас, може да заминат да играят в чужбина и да продължат да се развиват", заяви мениджърът на шампионите Людмил Найденов.
Той коментира и възможността Марек отново да участва в Шампионската лига през есента на 2015 година. "Залата в Дупница трябва да бъде готова и да вземе лиценз, за да играем в Шампионската лига. Съществува проблем с лицензирането на залите и публиката. На домакинските ни мачове трябва да има поне по хиляда зрители. В противен случай се плащат глоби", каза още Людмил Найденов.