Ботев срещу Берое в битката за Тракия

Двата тима излизат в решителна битка за запазване на шансовете за Европа

Берое гостува на Ботев днес от 17 часа в първи двубой от 4-ия кръг на плейофите в първата шестица. Срещата ще се състои на клубната спортна база на „жълто-черните" в поредното издание на Битката за Тракия, което ще даде отговор кой от двата отбора ще съхрани шансовете си за евротурнирите. Пловдивчани вървят шести в класирането с 38 т., докато заралии са точно пред тях с две повече. Всичко освен победа ще намали до минимум шансовете на Ботев да постигне нещо повече от участие в първата шестица.

"Канарите" отново ще са без Алекс Колев и Ромен Инез, които са контузени. Опитният защитник Даниел Златков е наказан. На негово място ще се появи Радослав Терзиев, който ще си партнира с Пламен Николов. 

В състава на „Берое“ има сериозни кадрови проблеми. От групата за утрешния сблъсък с „канарчетата“ отпадат наказаните Иво Иванов и Благой Макенджиев, като последният получи директен червен картон в двубоя срещу „Литекс“ отпреди седмица. Владимир Зафиров е със счупен пръст на крака и има голяма вероятност да пропусне оставащите двубои до края на кампанията. Освен тях Петър Хубчев няма да разчита и на възстановяващите се от контузии Крис Гади и Димо Бакалов.

Цветан Кръстев от Варна получи наряд за главен арбитър на „дербито на Тракия“ и ще бъде асистиран от Николай Стайков от София и Радослав Шиков от Варна. Допълнителни асистент-рефери са Ангел Ангелов от София и Драгомир Драганов от Варна, а четвърти арбитър е Георги Дойнов от Велико Търново. Ичко Лозев също от старата столица пък ще оцени работата на съдиите.

„Берое“ и „Ботев“ ще изиграят 86-и двубой помежду си в историята на „А“ група, като досега „заралии“ са надделявали 30 пъти срещу 34 победи на „канарчетата“. 21 на брой на срещите, завършили без победител. През настоящия сезон възпитаниците на Петър Хубчев завършиха наравно 1:1 в Стара Загора и допуснаха поражение с 3:1 при гостуването си в Пловдив.