Затворник издаде втора книга

Общество

18-04-2015, 10:59

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затворник в отпуск открадна камион, шофьорът разтоварвал хляб

Сунай иска да помага на жени петърпели насилие

Сунай Ремзи e затворник и писател. Той излежава присъда за убийство в затвора в Белене. Докато го прави обаче, пише. А сега издаде и втората си книга, съобщи Нова тв.

Наскоро Ремзи представи втората си книга. 35-годишният мъж е убеден, че все още не е готов да излезе, но скоро ще бъде друг човек. Защо пише, какво иска да каже с книгите си и защо смята, че място като затвора наистина превъзпитава.

„Чувствам се много виновен. Именно затова съм тук в затвора и такива като мене трябва да бъдат тук, за да се поправят и станат по-пълноценни граждани на България”, споделя Ремзи.

Преди 2007 г. Ремзи е на гребена на вълната – с много пари и власт.

Животът на този човек се обърква през един мартенски ден на 2007 г. Или както казва той –„тогава аз обърках живота на много хора”.

За Сунай Пророкът е в отпуск още в първите дни след убийството, което извършва. Тогава той бяга в Турция, но е заловен и затворен 14 месеца в истанбулския затвор Картал Ха Типи.

Семейството на Сунай го подкрепя, затова той е решил да бъде нов човек.

„Искам да си завърша правото, защото ми останаха няколко изпита, след това искам да запиша психология и да се занимавам с жени претърпели насилие или деца, които са аутисти, защото предпочитам да спася няколко човешки живота веднъж един отнех и сега искам да по някакъв начин да помогна на повече хора. Аз искам да създам бъдещето си”, заявява писателят.

Вече има 2 свои и двете са написани в затвора в Белене, с които искам да предпази младите хора от бъдещи грешки.

Част от продажбите на първата книга Сунай дарил за лечението на болно момче. В книгата си пише, че живота е хубав, ако знаеш как да го живееш. Благодарен е, че в Белене му е даден шанс да се промени и да твори. Горд е с това, че е избран за кмет на затвора и се радва, че зад решетките вече има свои последователи, които също творят. Вече е изтърпял 9 години и половина от наказанието си.