Пипа Мидълтън стана обект на преследване

Защитници на китовете и делфините са по следите й денонощно заради поощряване на нехуманно отношение към животните

Сестрата на Кейт Мидълтън, Пипа беше остро разкритикувана от британски и норвежки природозащитници.

Активистите възроптаха срещу роднината на принц Уилям, защото си позволи да се наслади на ястие от убит кит. Защитници на животните денонощно следят знаменитости и ги обвиняват в злоупотреба със изчезващи видове.

Този път на преследването на британските активисти е подложена Пипа Мидълтън. Причината за негодуванието е статия, публикувана преди няколко дни, в която по-малката сестра на Кейт, разказва с подробности за посещението си в Норвегия.

В северната страна 31-годишната балдъза на Уилям, работеща като репортер, е дегустирала в местен ресторант пушено карпачо  от кит. За гастрономическото си преживяване разказа самата Пипа в пътеписите си публикувани на страниците на The Daily Telegraph.

Според Мидълтън, странното блюдо от кит на вкус смътно напомня на карпачо от сьомга, а на вид е тъмно, като говеждо месо. Реакциите след тази статия не закъсняват. Представители на британското движение за „Опазване на китове и делфини” (WDC), които се борят за запазване на популацията от китове и делфини, нарекоха гастрономическият експеримент на Пипа "постъпка достойна за съжаление" и съветват момичето поне веднъж да види китовете живи.

Към тях се присъединиха и застъпници за хуманно отношение към животните от Норвегия, създали организацията NOAH.

"Пипа не е обикновен човек от улицата, а нейният роднина принц Уилям участва активно в мероприятия в защита на животните", цитира представителя на  WDC Ванеса Уилямс-Грей, The Daily Mail.

Според нея, хуманен начин за клане на китове в света не съществува, а уловените индивиди умират в мъчителни болки. Поради тази причина, ловът на посочените по-горе морски бозайници в Обединеното кралство е забранено.

Говорителката на норвежката организация Сири Мартенсен подкрепи Ванеса. "Пипа е знаменитост, така че трябва да понесе отговорност за насърчаване на жестокост към животните",  убедена е защитничката от организацията NOAH.

Годишно в света се убиват по две хиляди кита, основните страни с традиция в лова на китове са Япония, Исландия и Норвегия.