Рецитал на Аниете и "син" разгром срещу Локо (Пд)

Спорт

17-04-2015, 22:34

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Официално: Левски уреди лиценза за новия сезон

Левски разби "смърфовете" с 5:0

Левски се върна към победите и сътвори истинско шоу за феновете си с разгромен успех с 5:0 в домакинството на Локомотив (Пловдив) от 26-ия кръг на „А” група – 4-тия от плейофите в долната шестица.

Големият герой за „сините” бе Антонио Аниете, който отбеляза хеттрик. Преди него във вратата на пловдивчани се разписаха Валери Домовчийски и Роман Прохазка.

Първото полувреме изобщо не предвещаваше такъв разгром и на почивката резултатът бе само 1:0. И то след гол от дузпа на Домовчийски, отсъдена заради нарушение на вратаря Скорчев срещу Аниете.

В края на първата част Абди сам срещу вратаря уцели греда, а в самото начало на втората част, в 48-ата мин., Прохазка бе точен за 2:0.

Последваха попаденията на Аниете. В 55-ата мин. след добър пас на Прохазка испанецът направи резултата класически, а само 3 мин. по-късно упражнението се повтори и отново след асистенция на словака Аниете бе точен за 4:0.

В 65-ата мин. Аниете изработи още една дузпа, но този път тя бе изпусната от Абди.

Все пак испанското острие на „сините” показа, че е над всички в този мач и в 85-ата мин. оформи крайния резулат 5:0.

В класирането Левски е твърдо на 7-а позиция с 41 точки, а Локомотив (Пловдив) е точно над изпадащите, на 10-о място, с 23 точки и 6 аванс пред следващия Марек.