Застреляха известен журналист в Киев

Свят

16-04-2015, 16:03

Снимка:

The Kiev Times

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това е второто убийство за денонощие на известна личност с проруски позиции

Украинският журналист и писател Олес Бузина е бил убит с огнестрелно оръжие от двама маскирани мъже в Киев, съобщават руски медии.

Журналистът е бил застрелян близо до входа на къщата си. Съветникът във вътрешното министерство Антон Герашченко потвърди информацията в своя профил във "Фейсбук".

Инцидентът е станал около 13:20 часа българско време в квартал "Шевченко" в украинската столица. Разследващ екип работи на мястото.

Олес Бузина беше опозиционен журналист, писател и телевизионен водещ, известен с критиките си към управлението на Порошенко и изобщо към новата власт, дошла след протестите на Майдана и свалянето от власт на Виктор Янукович.

По време на ежегодния формат „Гореща линия" руският президент Владимир Путин коментира, че последните убийства на опоненти на режима в Украйна, включително на Олес Бузина, показвали, че Украйна не се превръща в европейска страна.

Късно в сряда беше убит Олег Калашников, депутат от Върховната Рада и член на Партията на регионите, която беше управляваща преди събитията през февруари 2014 г., беше убит близо до жилището си в Киев.