Обзор на 10-ия кръг на държавното първенство за девойки младша възраст

Спорт

16-04-2015, 12:44

Снимка:

БФВ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обзор на 9-ия кръг от държавното първенство за девойки младша възраст

Левски (София) - Ахил Волей (София) 3:0 гейма

„Левски“ (София) победи „Ахил Волей“ (София) с 3:0 (25:10, 25:9, 25:15) в първия мач от 10-ия кръг на държавното първенство за девойки младша възраст, игран в столичната зала „Христо Ботев“. Младите волейболистки на „сините“ бяха по-концентрираният отбор и заслужено се поздравиха с успеха, който е 5-и за тях през този сезон. В следващия мач момичетата на Радослав Бакърджиев ще се изправят срещу ЦСКА, а двубоят е втори в днешната програма и ще започне в 15:30 ч. За състезателките от „Ахил“ пък загубата от „Левски“ бе 9-а през тази състезателна година, а в днес от 14:00 ч. ще се изправят срещу „Локомотив 1929“ (София), в първия мач от 11-ия кръг на шампионата. Домакин на срещите отново ще бъде столичната спортна зала „Христо Ботев“.


„Славия“ (София) продължи победната си серия в държавното първенство с успех над „Локомотив 1929“ (София) с 3:0 (25:18, 25:7, 25:20), във втората среща от 10-ия кръг на шампионата. Първият и третият гейм се оказаха най-оспорвани, но „белите“ се справиха по-добре в трудните ситуации и успяха да вземат и двете части. Момичетата на Габриела Айшинова нямат загуба от 2-ия кръг, когато отстъпиха от ЦСКА с 1:3.

„Днес (б.а. вчера) отново бяхме много окомплектован отбор. Започнахме с по-различен състав, за да обиграем всички момичета. Отново тактическата дисциплина се спази, което мисля, че изигра много важна роля и бе предпоставка за тази победа. Очаква ни труден мач срещу един много силен противник в следващия кръг. Ще видим какво ще се случи, но според мен ще спечели отборът с по-твърдия характер“, заяви след срещата, за сайта на БФВолейбол, старши-треньорът на „Славия“ Габриела Айшинова. Днес от 17:00 ч. в зала Христо Ботев, „белите“ ще се изправят срещу „Звезди 94“ в последния мач от 11-ия кръг.

„Играхме много лошо и въобще не показахме това, което можем. В първия и третия гейм успяхме да се закачим в резултата и на моменти имаше някои проблясъци, но това определено не е достатъчно за едно стабилно представяне, което да ни донесе добър резултат. Надявам се утре (б.а. днес) да победим „Ахил“. На хартия мисля, че сме по-добрият отбор във физическо и в тактическо отношение и сме способни да постигнем успех“, коментира пък старши-треньорът на „Локомотив“ Бригита Славова.


Девойките младша възраст на „Звезди 94“ надиграха връстничките си от ЦСКА с 3:2 (25:18, 22:25, 17:25, 25:22, 15:11) в най-интересния и оспорван мач от този 10-и кръг. Младите „червени“ състезателки водеха с 2:1 гейма, но „звездите“ направиха пълен обрат и грабнаха победата след 15:11 в тайбрека. Много силен мач за победителките изигра централният блокировач Ирина Спасова, докато за ЦСКА с добри изяви се отличи разпределителят Полина Нейкова.

„Беше много емоционален мач, но основното, което не ни достигна накрая бе да издържим на напрежението в тайбрека. За утрешния мач (б.а. днешния мач) има много голямо значение това, с каква настройка ще влезем в него, защото през този сезон вече победихме „Левски“ с 3:0. Но всеки мач е различен, а очакванията са ми да играем по-добре отколкото в последните две срещи, а пък резултата ще го мислим после. За момента ме притеснява повече играта на отбора, отколкото резултатите“, сподели след края старши-треньорът на ЦСКА Мила Кьосева.

„Момичетата изпълниха всичко, което им бях дал като тактически задачи преди срещата и мисля, че това бе в основата на днешната (б.а. вчерашната) победа“, коментира старши-треньорът на „Звезди 94“ Лъчезар Приматаров.


Ето и програмата за мачовете от 11-ия кръг, които ще се изиграят днес в зала „Христо Ботев“:

14:00 ч. „Локомотив 1929“ – „Ахил Волей“

15:30 ч. ЦСКА – „Левски“

17:00 ч. „Славия“ – „Звезди 94“