Съдебна реформа без промяна на Конституцията ще е половинчата, смята премиерът

Ще намерим консенсус с всички политически партии в парламента, уверен е Борисов

През последните няколко месеца направихме това, което би трябвало да се случи в съдебната реформа. От всичко, което ни беше предоставяно, стигнахме до това, че съдебната реформа без промяна на Конституцията ще бъде половинчата и с право биха ни обвинили, че това не е, каквото очакват хората. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен, предаде „Фокус”.

„Снощи разговаряхме на тази тема с Реформаторския блок и мисля, че към днешна дата трябва да намерим и ще намерим консенсус с всички политически партии в парламента само в тази част – да направим промени в Конституцията, за да има правилни решения и да могат да се вземат”, добави премиерът.

Той благодари на Европейската комисия и на всички, които са отворили фондовете, за да работят за България.

„Много важна тема, която разгледахме, е енергийната ефективност”, обясни Борисов. По думите му е обсъдено санирането на блокове да продължи през следващата година. „Действително има да се решават много неща сега и те ще са в полза на България”, увери премиерът Бойко Борисов.