Барса приземи ПСЖ, вече мисли за полуфинал

Каталунците с убедителен успех насред Париж

Барселона сложи край на мечтите на Пари Сен Жермен в Шампионската лига и още след първата среща между двата тима от четвъртфиналите каталунците сякаш предрешиха крайния изход от двубоя с победа с 3:1 като гости.

Парижани имаха много проблеми с контузени и наказани футболисти, като извън състава останаха Златан Ибрахимович, Тиаго Мота и Марко Верати, а още не напълно възстановен Давид Луис се наложи да влиза на мястото на получилия травма капитан Тиаго Мота.

При тази ситуация Барса пое контрола още от самото начало на срещата и в 13-ата минута бе близо до откриването на резултата, след като Лионел Меси бе оставен необезпокояван на пенала и стреля, но ударът му срещна страничната греда.

Пет минути по-късно голът вече бе факт. Меси напредна през центъра, защитата на домакините като цяло действаше доста неадекватно и Неймар бе оставен да се отскубне, получи извеждащ пас от аржентинеца и реализира за 1:0.

Второто попадение падна едва след почивката и бе плод изцяло на усилята на Луис Суарес. Уругваецът проби отдясно, навлезе в наказателното поле, като последователно премина през Давид Луис, Маркиньос и Максуел и накрая с точен удар в долния ляв ъгъл на Сиригу реализира за 2:0 в 67-ата минута.

Барса окончателно нокаутира съперника си в 79-ата минута от Луис Суарес. Нападателят на Барса бе останал сам срещу Давид Луис в атака, мушна топката между краката на защитника на ПСЖ, напредна и с красив удар матира Салваторе Сиригу за 3:0.

Все пак това не бе всичко в срещата и в 82-ата мин. френският тим стигна до почетно попадение. След удар от воле на Грегори ван дер Вил топката се отклони от крака на Жереми Матийо и влезе във вратата на каталунците за крайното 1:3.

Реваншът е следващия вторник, на 21 април, но вече изглежда протоколен.