Порто шокира Байерн

"Драконите" спечелиха с 3:1

Считаният за един от големите фаворити за спечелването на Шампионската лига Байерн претърпя пълен крах при гостуването си на Порто в първа среща от четвъртфиналите на най-силния европейски клубен турнир. Преди да се изтегли жребия португалският тим бе считан за един от аутсайдерите от останалите осем и повечето отбори сякаш си ги пожелаваха. Сега „драконите” обаче показаха, че нищо от предварителните прогнози не е било вярно и със страхотна игра шокираха неузнаваемия в този мач Байерн, и спечелиха с 3:1.

Началото бе мечтано за домакините и още до 10-ата минута резултатът вече бе 2:0. Още в 3-ата резултатът бе открит. След грешка на Шаби Алонсо Джаксон Мартинес излезе сам срещу Мануел Нойер, вратарят на баварците извърши нарушение срещу колумбиеца и бе отсъдена дузпа. Нойер пък се отърва само с жълт картон, въпреки че спокойно можеше да получи и червен. Рикардо Куарешма бе точен от бялата точка за 1:0.

Отново Куарешма бе точен за 2:0. Той се възползва от нова груба грешка, този път на Данте и реализира.

Така скъпоценният гол за Байерн падна в 28-ата минута, а вина за него определено носят защитниците в синьо-бяло. Двама от тях проспаха подаване отдясно на Боатенг и топката стигна до непокрития Тиаго Алкантара, който засече и вкара за 2:1.

Попадението обаче не вдъхнови Байерн за обрат и Порто продължи да стои по-добре на терена, а превъзходството даде резултат през второто полувреме. След като Боатенг първо опита да си вкара автогол и само добрата намеса на Нойер спаси вратата на гостите, защитникът стана поредният, който допусна грешка. В 65-ата мин. Джером Боатенг увисна при едно центриране, застаналият плътно зад него Джаксон Мартинес пое топката, напредна, финтира вратаря и реализира за 3:1, което се оказа и крайният резултат в мача.

Реваншът е следващия вторник, 21 април, и предвещава много интересни емоции на „Алианц Арена”.