Официално: Юрген Клоп напуска Дортмунд

Спорт

15-04-2015, 15:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българският талант на Дортмунд: От Левски съм

Борусия има нужда от промяна, призна ексцентричният специалист

Немският гранд Борусия Дортмунд ще остане без треньор през лятото, след като Юрген Клоп обяви, че напуска клуба. 

Договорът между двете страни ще бъде прекратен от 1-и юли, разкриха от "Сигнал Идуна Парк", въпреки че той бе до лятото на 2018 г.
„Разговаряме с Юрген в последните няколко дни. В края на сезона нашата съвместна връзка ще приключи“,заяви изпилнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке.
В същото време Клоп също коментира ситуацията около бъдещето му.
"Не съм планирал отпуск, но нямам разговори с други клубове. Избрах сега да разкрия за раздялата, защото през изминалите години много играчи го направиха в последния момент, без да имаме време за реагиране", обясни Клоп на специална пресконференция.
"Клубът заслужава наставник, който да е на 100% отдаден на отбора. Именно затова взех това решение. Мисля, че това е правилното решение. Мисля, бе Борусия има нужда от промяна", допълни той.
Към днешна дата Клоп е спряган за куп отбори, сред които Манчестър Сити, Реал Мадрид, Ливърпул, Атлетико Мадрид и Нюкасъл.
Според медиите в Германия, евентулантият негов заместник ще бъде бившият наставник на Майнц Томас Тухел, който ще подпише за срок от 4 години.