Треньорът на шампионите Найден Найденов: Спечелихме с характер

„С няколко силни думи успявам да вдигна момчетата и да ги надъхам”

Найден Найденов беше на седмото небе от щастие след победата на неговия Марек с 3:2 гейма в решителния мач за волейболната титла у нас. Треньорът на дупничани успя да изведе тима до 4-и пореден триумф. За това как успя на надъха момчетата за поредния забележителен обрат и с какво тимът му надделя над Добруджа Найденов разказа специално за Bulgaria.utre.bg

 

- Отпразнувахте ли титлата? Осъзнахте ли вече какво сте постигнали?

 - Празнувахме снощи по пътя. Не сме спали много, но се опитваме да осъзнаем постигнатото.  И преди след поредната титла казвах, че всяка следващта е по-хубава. Така е и сега. Тази е най-хубавата и най-сладката.

 - А сигурно и най-трудната?

 - Да, така е. Минахме през много перипети. Имахме много проблеми с травми. Изиграхме доста мачове. Реално сменихме половината отбор спямо миналия сезон. И въпреки това успяхме, което е нещо изключително.

 - Спечелихте решителния мач с 3:2 на финала. Обърнахте и серията от 0-2 победи. Как успехте да го направите? Има ли някаква тайна?

 - С характер, организация и бих казал мобилизация когато опре ножа до кокала. Показахме и увереност. Аз съм по-емоционален човек и се опитвам да вдъхвам повече спортна злоба у момчетата. Мисля, че с няколко силни думи успявам да вдигна момчетата и да ги надъхам. 

 - С какво надделяхте над Добруджа? Двубоите бяха доста оспорвани…

 - С характер, увереност, а ни помогна и опитът, който натрупахме в Шампионската лига. Показахме и самочувствие и колектив и не се пречупихме . Подготовката ни също оказа своето влияние. По-слабата игра в определени периоди компенсирахме с колетива.

 - Как виждаш отбора спрямо предишните няколко сезона, в които отново спечелихте?

 - Тимът върви по своя път и се развива. Момчетата израстват. Миналия сезон бяхме с по-опитни играчи. Сега беше по-трудно, но се справихме.

 - Какво ви предстои оттук нататък?

 - Първо ще се порадваме на успеха. Ще починем 2 дена. В петък се събираме отново, за да започнем да се готвим за мачовете за Купата.Там сме в тежка група със силния отбори (Монтана, Нефтохимик и Арда). Там ще се борим за първото място.