Атина опроверга поредните съобщения за банкрут

Свят

14-04-2015, 14:15

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гърция с най-много фалити в Европа

"Файненшъл таймс": Гърция обявява фалит?

Такива публикации подкопават преговорите и Европа, заявиха от финансовото министерство

Гръцкото правителство опроверга поредните публикации в западни медии за скорошен банкрут на Гърция и извънредни парламентарни избори, съобщи РИА Новости.

Британският вестник Financial Times с позоваване на източници, добре "осведомени за плановете на гръцките власти", съобщи, че правителството на страната се подготвя да обяви банкрут по държавния дълг, ако не постигне с международните кредитори до края на април.

"Гърция, отново за разочарование на някои, не се подготвя за фалит. Преговорите вървят с пълен ход към взаимно изгодно решение" – заявили за журналисти от гръцкото правителство в отговор на публикацията на Financial Times.

Гърция планира до 24 април да се договори с кредиторите за междинно споразумение, по което да продължи финансирането на страната до постигане на договореност за преструктуриране на дълга. Гърция още не е получила 7,2 млрд евро в рамките на действащата програма за помощ. "На 24 април няма да настъпи краят на света" – е заявил представител на гръцкото правителство.

"Такива публикации подкопават преговорите и Европа" – са заявили от финансовото министерство на Гърция.