14 април: С любопитна непривързаност

Хороскоп

14-04-2015, 06:32

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

13-19 април: Финансова дисциплина, разумен диалог, приемлив компромис

Слънце в Овен, Луна във Водолей. Астрологична картина на деня

В първия ден от работната седмица Луната ще е гостенка на въздушния Водолей и, типично по водолейски, той ще премине в общуване и търсене на възможности за сътрудничество, не без помощта на всички възможни технически средства. С присъщата си дружелюбност Водолеят ни подтиква към активен обмен на мнения и информация, по възможност в публичното пространство, така че днес социалните мрежи вероятно ще се превърнат в предпочитано място за онези, които търсят съмишленици или просто събеседници. И отново, типично по водолейски, можем да очакваме внезапни изменения в мненията и намеренията, че и в плановете на околните, така че не разчитайте много на предварителните уговорки и постигнатото съгласие.

Любопитството ще бъде водещ принцип днес и именно то ще ни помага бързо да установяваме контакти, както и да генерираме интерес към себе си. Прекрасна среда за възникване на непринудени приятелства, която обаче може да се окаже доста разочароваща за онези, които са настроени по-романтично. Те могат да се окажат огорчени от прояви на здравословна дистанция и непривързаност. Не бъркайте интелектуалния интерес с възвишените чувства и скуката с копнежа за незабравими преживявания. Вторник и сряда са възможно най-неподходящите дни за романтични преживявания, дори за тези, които нямат колебания относно чувствата си. Можете да бъдете сигурни, че купища препятствия ще попречат на уговорените срещи, което е по-добрият вариант в сравнение с разочарованието от осъществилите се. Затова не спорете със съдбата и по-добре не настоявайте за внимание. В случай че бъдете изправени пред предизвикателство да докажете привързаността си обаче, ще трябва много внимателно да прецените докъде се простират личните ви граници, без да рискувате взаимоотношения с хора, на чието присъствие в живота си държите.

Работа и бизнес

Фокусирайте се в приключването на стари дела и ангажименти, за да можете да си освободите време и сили за нови. Анализирайте резултатите от работата си през последния месец, отчетете грешките си, направете си изводи от тях. Активната комуникация с колеги и партньори ще ви помогне в осъществяването на този процес. Задържащи обстоятелства днес и утре ще ви напомнят за неизпълнени обещания, неизплатени задължения и необходимостта от затягане на финансовата дисциплина. Не ги пренебрегвайте! Въздържайте се от нови начинания и установяването на нови делови партньорства. Резултатите от тях ще се окажат меко казано разочароващи.

Здраве, хранене и красота

Днес уязвими са осезателните органи и нервната система, затова избягвайте дразнещи светлини и звуци, а също и ситуации, които обичайно нарушават емоционалното ви равновесие. Правете си чести почивки и избягвайте излишно натоварване - организмът не разполага с достатъчно енергия и виталитет. Менюто трябва да е разнообразно, с богато съдържание на зеленчуци и млечни продукти. В грижите за външния вид трябва да бъдете внимателни и да избягвате продукти с активни химически съставки. Боядисването може да ви изненада с тон в по-тъмната гама, така че, ако се изрусявате, по-добре не рискувайте. Косите растат много бавно и прическите за дълго ще запазят формата си.