Шест души загинаха при катастрофи през празниците

Крими

13-04-2015, 10:46

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор без книжка и дете загинаха при зверска катастрофа в Пловдивско

Между загиналите има момченце на 6 години, возено на предната седалка

През почивните дни шестима души са загинали в 65 тежки пътнотранспортни произшествия. Това съобщи Георги Петришки, главен инспектор от „Пътна полиция“ по БНР. Ранените са 83, от които 5 са с опасност за живота.

Между загиналите има момченце на 6 години, возено на предната седалка от 55-годишен мъж, с отнета шофьорска книжка, също загинал. Има и пешеходка, блъсната на пешеходна пътека в Тетевен, по-късно починала.

Петришки оцени като "неадекватно" поведението на автомобилен шофьор, опитал да избута моторист в Кресненското дефиле и заяви, че той трябва да понесе отговорност. Видеото придоби популярност в интернет, а една от популярните версии гласи, че зад волана на леката кола е стоял прокурор.

От „Пътна полиция“ препоръчват на завръщащите се от великденската почивка в столицата да тръгват по-рано на път и да използват интервала от 14 до 20 часа, когато ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по основните пътища.

Затруднено ще бъде движението по автомагистрала Струма в Кюстендилска област, по международния път Е-79 от Кулата в посока София. Натоварен ще бъде трафикът и на

Околовръстния път в София и към входните пътни артерии на столицата. Възможно е и натоварване на АМ "Хемус" при Ябланица.