Юнайтед съсече „гражданите” и ги отказа от титлата

"Червените дяволи" спечелиха с 4:2, след като губеха с 0:1

Манчестър Юнайтед разби съгражданите си от „Сити” с 4:2 и напрактика ги отказа от битката за титлата в Англия. „Червените дяволи” направиха страхотен обрат от 0:1 с 4 попадения в рамките на 1 час и заеха твърдо 3-ата позиция в класирането. Юнайтед има 65 точки, само с 1 по-малко от втория Арсенал. "Гражданите" останха с 61 т. Лидер е Челси със 73 т. и мач по-малко от шреследвачите.

„Гражданите” започнаха вихрено и можеха да открият резултата още в 6-ата минута. След грешка в защитата Хесус Навас беше изведен от Демикелис с чудесно подаване отдясно сам срещу вратаря, но Де Хея успя да спаси удара.

Само две минути по-късно обаче попадението беше факт. Чудесна комбинация между Силва и Агуеро отляво изведе последния сам на празна врата, откъдето аржентинецът нямаше как да сбърка и откри резултата в полза на „Сити”.

Юнайтед обаче бързо се вдигна и в 14-ата Ашли Иънг изравни. След силно подаване на Де Хея, Фелайни овладя топката отляво и я подаде към , който намери Йънг. Последният стреля, като първоначалния му удар беше лек и бе избит от защитник, но след рикошет топката попадна отново в Йънг, който на празна врата вкара.

В 27-ата минута Фелайни донесе пълен обрат в мача за Юнайтед. След разиграване между Блинд и Йънг, последният намери с центриране Фелайни, който с глава простреля Харт. При паса останаха съмнения за засада, тъй като Маруан може би беше с малко зад последния защитник на Сити.

До края на първата част Юнайтед доминираше, но не успя да стигне до трето попадение. 

Минута преди края на редовното време капитанът на "гражданите" Венсан Компани влезе много остро в краката на Йънг, за което главният рефер Марк Клатънбърг му показа жълт картон, след като се консултира със своя асистент.

Белгиецът извади късмет, тъй като спокойно можеше да му бъде показан и директен червен картон защото влизането му беше с бутоните напред към глезена на противника.

В началото на второто полувреме Сити натисна, но не стигна до чисти голови положение. Така се стигна в 67-ата минута, в която Мата отбеляза трети гол след пас на Рууни. При подаването към испанеца на Руни обаче имаше в явна засада, която не беше маркирана от страничния съдия.

В 74-ата Смолинг направи авансът на Юнайтед цели 3 гола след центриране от пряк свободен удар и точен удар с глава.

Минута преди края на мача Агуеро оформи крайното 4:2 след удар от зоната на точката на дузпата. Де Хея изби топката след удара му, но тя се отби от гредата и влезе в мрежата.