Розберг обвини Люис в бавно каране

Нико смята, че британецът е изложил на риск състезанието му

Нико Розберг бе недоволен от съотборника си Люис Хамилтън и по-конкретно – от стратегията му в средната серия от обиколки на Гран при на Китай. Според Нико поведението на Люис е довело до увеличаване натиска на Себастиан Фетел върху него.

Розберг се обади по радиото по време на състезанието и каза: „Люис кара много бавно, така че му кажете да ускори”. На пресконференцията след финала той заяви, че скоростта на съекипника му е била ненужно ниска.

Самият Хамилтън бе категоричен, че не е действал нарочно по този начин: „Не е моя работа да се грижа за надпреварата на Нико. Аз трябва да управлявам моята кола и да я закарам до финала в максимално добро състояние по най-бързия възможен начин. Това и направих. Не съм сторил нищо умишлено, за да бавя когото и да е. Бях концентриран върху себе си. Ако Нико искаше да ме изпревари, можеше да опита, но той не го направи.” Люис допълни, че не разбира какъв е проблемът на Розберг, който не се доближил достатъчно до него в нито един момент.

Очевидно раздразнен, Розберг отговори: „Интересно е да чуя как си мислел само за себе си, след като темпото ти изложи на риск моето състезание. Карането със скорост, вероятно по-ниска от необходимата, в началото на стинта означаваше, че Себастиан се доближи и това му даде възможност да опита да ме прескочи с ранен питстоп. Трябваше да го покривам. Тоест стигнахме до ненужно малка разлика със Себастиан, след това загубих твърде много време да поправям нещата, гумите ми се съсипаха в края на състезанието, тъй като серията ми обиколки бе толкова по-дълга. Така че съм недоволен от това.”