10 от Берое едва не биха Литекс

Ловчанлии изпуснаха да се изравнят с ЦСКА

Литекс и Берое не можаха да се победят и завършиха наравно 1:1 в среща от 25-ия кръг на „А” група – 3-тия от плейофите в първата шестица.

Домакините от Ловеч пропуснаха да се изравнят по точки с 2-рия в класирането ЦСКА, но пък могат да се радват на точката, тъй като стигнаха до изравнително попадение едва в края на срещата. Берое от своя страна все още няма победа в плейофите и се отдалечава от възможността да се бори за местата в топ 3 и съответно класиране в евротурнирите. Все пак заралии също могат да бъдат доволни от равенството, тъй като почти цял мач играха с човек по-малко.

Още в 7-ата минута вратарят на гостите Благой Макенджиев спря непозволено останалия сам срещу него Кристиян Малинов и получи директен червен картон.

Въпреки численото неравенство Берое успя да удържи Литекс и дори бе отборът, който поведе в резултата през второто полувреме. В 62-ата минута старозагорският тим получи право да изпълни дузпа след нарушение на Пламен Гълъбов срещу Игор Джоман. Георги Андонов бе точен от бялата точка и даде аванс на тима си.

Силите на гостите обаче не издържаха и в 82-ата минута отбраната им се пропука. След центриране на Румен Руменов Данило Асприля свали топката с глава и Георги Минчев със силен шут реализира за 1:1.

В класирането Литекс е на 3-то място с 44 точки – 2 по-малко от ЦСКА. Берое остава на 5-а позиция с 40 точки.