Славия победи Левски в 100-годишнината на най-старото столично дерби

"Белите" отпразнуваха рождения си ден с успех

Славия триумфира като победител срещу Левски в двубоя, който отбеляза 100-годишнината от най-старото столично дерби и в същото време отпразнува и с успех 102-рия си рожден ден, който бе честван вчера.

Най-старият софийски тим надигра съперника си на своя стадион в „Овча купел” и се наложи с 1:0 в срещата от 25-ия кръг на „А” група (3-тия в плейофите в долната шестица).

Това бе втора поредна победа за Славия срещу Левски и в същото време „сините” заличиха добрите впечатления, които оставиха през седмицата, когато стигнаха до равенство при гостуването на Лудогорец в първата среща от полуфиналите за Купата на България.

„Белите” започнаха по-активно, като в началото на мача разчитаха основно на центрирани топки в наказателното поле на съперника. Първото по-интересно положение обаче се разигра в 23-ата минута, когато Мберга бе изведен зад отбраната на „сините”, но Йоргачевич излезе и спря опасността. Малко след това вратарят на гостите се наложи да отрази и удар от границата на наказателното поле на Атанасов.

Този натиск на Славия даде резултат и в 33-ата минута. Фонсека се отскубна от опеката на Стойчев и Александров и реализира за 1:0.

След почивката гостите се активизираха и в първите минути на второто полувреме успяха да създадат няколко атаки. Удар на Бедоя излезе в аута, а опитът на Гикиевич прати топката право в ръцете на Петков.

Постепенно темпото спадна и домакините успяха да укротят опита за натиск на „сините” и в края на срещата дори отново погледнаха към вратата на противника. Удар на Манзоро в 79-ата мин. излезе в корнер след рикошет от Белаид, а отново французинът стреля от пряк свободен удар в 83-ата мин., но не затрудни Йоргачевич.

Без повече интересни ситуации срещата завърши при този резултат 1:0.

В класирането обаче не настъпват промени, като Славия остава на 9-о място с 29 точки, а Левски е 7-и с 38.