Стилиян: Напълно здрав съм, сега съм като малко дете

Спорт

11-04-2015, 13:10

Снимка:

Туитър

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стилиян триумфира с трофей след гол от 30 метра

Бившият капитан на националите ще сложи трофея си от аматьорската лига редом до този за Купата на УЕФА

Стилиян Петров отново се радва на живота, а и на футбола. След като пребори левкемията бившият капитан на националния ни отбор отново е на терена, макар и да рита на аматьорско равнище. С тима си Уичъл Уондърърс през уикенда той триумфира в неделната лига в Англия, като отново показа качествата си и вкара гол от 30 метра.

След представянето си той отново предизвика интереса на медиите на Острова и даде обширно интервю за таблоида „Мирър”, в което съобщи и добрата новина, че вече е напълно здрав.

"Точно преди мача ми направиха последния тест на костния мозък. Всичко е наред, здрав съм напълно. Беше много труден път до тук, но вече имам за какво да се смея и този трофей много ме радва. Сега съм като малко дете, което се радва на първата си титла.

Най-малкият ми син Кристиян ме трогна, като ми каза: "Татко, това е първия трофей, който те виждам да вдигаш!". Той беше много малък, когато печелех преди и не разбираше, но сега е по-голям и двамата заедно се радваме, смеем се и се забавляваме", обяви Стилиян. 

Въпреки че отборът му е в най-ниските дивизии на аматьорските лиги в Англия, за Петров този трофей е много ценен и има огромно място в личната му колекция. Стенли обяви, че ще го сложи до този, който спечели със Селтик на финала за Купата на УЕФА. 

"Всеки медал за мен е важен, от цялата ми кариера. Затова този с Уичъл ще седи до този със Селтик за УЕФА. Той е безценен за мен, защото има съвсем различно значение. Мнозина ще си помислят, че съм луд, но това е знак.

След лечението ми много хора казваха, че няма да играя повече. Но ето, аз съм тук, играя, печеля и се забавлявам. Пак съм до семейството си и успях да остана 90 минути на терена. Когато започнах с Уичъл, казах на момчетата, че ще стана по-добър и здрав и това наистина се случи. Затова се радвам толкова на тази купа", допълни Петров.