ЦСКА не можа да бие и 10 от Ботев

"Червените" продължават без гол през тази година

Мъката за ЦСКА продължава. „Червените” продължават да нямат победа, а и отбелязан гол през тази година. Така в шести пореден мач те не можаха да отбележат, като този път все пак успяха да измъкнат равенство и направиха 0:0 като домакини на Ботев в среща от 25-ия кръг на „А” група – третия от плейофите в първата шестица.

„Армейците” започнаха доста активно и от първия съдийски сигнал започнаха да търсят пътя към вратата на Ботев. Още в 5-ата мин. се наложи Адам Стаховяк да избива удар на Жуан Фелипе, а 2 минути по-късно опасен удар към вратата на гостите отправи и Неманя Милисавлевич. В 11-ата Иван Стоянов пък стреля с глава, но вратарят на пловдивчани отново бе на мястото си.

В 25-ата мин. отново се разигра дуел между Стоянов и Стаховяк, след като крилото на домакините се възползва от грешка в „жълто-черната” отбрана и се озова очи в очи със стража на Ботев, който обаче отново се оказа последно и решително препятствие.

Малко след това най-накрая се наложи и младокът на вратата на ЦСКА Анатоли Господинов да показва качествата си, като спаси удар на Момчил Цветанов.

В 32-ата мин. Стаховяк показа малко колебливост след поредния изстрел на Милисавлевич, но късметът го покри и и успя да отрази удара.

Ключов момент в срещата се разигра в началото на второто полувреме. В 52-ата мин. защитникът на Ботев Даниел Златков получи втори жълт картон заради нарушение срещу Орелиен Жоаким и остави тима си с човек по-малко.

Именно Жоаким бе първият, който можеше да се възползва от численото преимущество, като негов изстрел в 64-ата мин. мина много малко над напречната греда.

След червения картон играта обаче доста затвори, топката се пренесе основно в центъра на терена и до края на срещата положенията пред двете врати отсъстваха.  Все пак в края на срещата малко изненадващо „жълто-черните” бяха тези, които имаха шанс да отбележат, но удар с глава на Чунчуков мина покрай вратата.

Все пак до попадение не се стигна и срещата завърши без голове.

В класирането ЦСКА остава на 2-ро място с 46 точки, като е със само 3 преди Локомотив (София) и Литекс, които са и с мач по-малко. Ботев е 6-и с 38 т.