Българите се изнасят за секс туризъм в Гърция и Турция за Великден

Пловдив Лайф

10-04-2015, 12:39

Снимка:

PlovdivUtre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

100 хиляди израелци идват на хазартен туризъм това лято

Тези, които са избрали да заминат зад граница са предимно млади двойки

Голяма част от българите се изнасят в южните ни съседки за празниците, показва проучване на TrafficNews.bg в няколко туристически агенции.

Тази година 4 са дните, през които ще почиваме за празниците – 10,11,12 и 13 април. Българите са решили да прекарат свободното време някъде в чужбина, тъй като по тяхно мнение щяло да им излезе по-евтино:

„Планували сме почивката си още от януари. Платихме хотел - all inclusive, с пътни и другите разходи, и ще излезе по-евтино , отколкото да пътуваме из България ”, коментираха пред TrafficNews.bg семейство Граурови, които ще посрещнат великденските празници в Гърция.

Оказва се, че тези, които са избрали да заминат зад граница са предимно млади двойки, които не питали къде и каква забележителност могат да посетят, а дали в хотела има спалня, джакузи, вана и все места, където могат да се правят секс , коментираха пред наши репортери от туристическите агенции.

Бумът тази година са дестинации като Париж, Дубай, Солун и Малта. Дубай вече се превърна в задължителното място за почивка сред по-известните българи. Само за година бе посетено от почти всички представители на Хайлайфа у нас – част от тях бяха Николета Лозанова, Биляна Йотовска, Преслава, Фики Стораро, Моника Валериева и много други.

Разбира се, по-заможните българи избират и дестинации, които се предлагат в по-далечните страни: уикенд в Париж, Великден в Дубай, Солун, Малта или дори Кападокия.

Според туристическите агенции тази година имало и групи младежи, които искали да пътуват в Тайланд, където масово се интересували от цените на проститутките. Явно великденските празници ще се превърнат в секс туризъм за част от бурната българска младеж.

За да се насладите на солидната почивка за идната седмица ще трябва да заделите поне трицифрена сума за всички членове от семейството. Ако изберете Гърция или Турция ще ви струва приблизително по 300 лева на човек със закуски и вечери на шведска маса. Ако сте решили да прекарате по романтичен Великден ще трябва да се бръкнете с по 500 лева на човек за великденска атмосфера във Венеция или Рим. Същото е и положението в околните страни – Испания и Франция.

По-нестандартните агенции, предлагат и екскурзии до Парачин - Сърбия, Албания, Хърватска и Босна и Херцеговина. Ако сте решили да прекарате празниците в съседска Македония, например, ще минете с 200-250 лева на човек за 3-дневна екскурзия. За съжаление голяма част от местата вече са заети, а от агенциите вече връщат хора от най-желаните екскурзии.

Проучванията ни показват, че хората, които са решили да пътуват в чужбина ще пътуват с личен транспорт за близките държави, а за по-далечни дестинации самолетът е по-предпочитания превоз.