ЦСКА ще търси първи гол и първа победа за годината срещу Ботев

Срещата е от 20:00 часа на "Българска армия"

ЦСКА още няма победа през тази календарна година. Още няма и гол. Сега закъсалите финансово „армейци” излизат в мача, в който поне на хартия имат най-големи шансове да обърнат статистиката. Най-големи, защото се изправят срещу последния в първата  шестица – Ботев. При това мачът е на „Българска армия”.

„Червените” се намират на второто място, но то вече е реално застрашено от Литекс и Локомотив (София), които изостават със само две точки. Ботев пък е на шеста позиция.

ЦСКА и Ботев обаче вече веднъж се изправиха веднъж от началото на годината, като в последния кръг от редовния сезон пловдивчани победиха с 2:0, а и с този мач те заслужиха мястото си в горната половина на таблицата. Сега срещата е от третия кръг на плейофите и ще се играе днес от 20:00 часа.

За този мач новият треньор на „червените” Галин Иванов взе радикални мерки и извади от групата една от звездите на отбора Тони Силва. Извън състава са и Стефан Николич, Марин Оршулич, Амансио Фортес и Якуб Дивиш. Добрата новина е завръщането на капитана Валентин Илиев, който е възстановен от контузия. Изненадата в тима се очаква да е младокът Анатоли Господинов, който да започне като титуляр на вратата.

От състава на Ботев през седмицата травма лекуваше Лазар Марин, но въпреки това той е в групата. Един от голмайсторите в предишната среща с ЦСКА Милен Гамаков пък най-вероятно ще остане на резервната скамейка.

Вероятните състави на двата отбора:

ЦСКА: Господинов, Василев, Илиев, Тунчев, Кукоч, Галчев, Съндей, Соарес, Маркиньос, Милисавлевич, Жоаким.

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Златков, Николов, Филипов, Иршак, Балтанов, Цветков, Огнянов, Васев, Чунчуков.