Германия изненада Турция и остави България извън полуфиналите

Спорт

10-04-2015, 09:31

Снимка:

БФВ

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Волейболистите ни удариха Испания, запазиха шанс за класиране

Тимът ни ще се бори за петото място

Германия изненадващо победи Турция с 3:0 (27:25, 30:28, 25:18) в последния си мач от Група 2 на европейското първенство по волейбол за юноши до 19 години в Коджаели и Сакария.

Така Бундестима измести домакините от първото място и ще играе на полуфинал срещу втория от Група 1 Италия. Южните ни съседи остават на втората позиция и в спор за класиране на финала ще срещнат победителя от другия поток Полша.

Така българският национален отбор остана на трето място в групата, тъй като, за да стигне до полуфиналите трябваше Турция да победи Германия и то с 3:0 или 3:1. Тимът ни ще играе за позициите от пета до осма. Младите „лъвове“ ще се изправят срещу четвъртияия от Група 1 Сърбия, а евентуална победа ще им осигури място на Световното първенство за мъже до 19 години в Аржентина, което е по-късно тази година (Първите 6 отбора на Евроволей 2015 за класират за Световно първенство). 

В другия малък полуфинал третият от Група 1 Русия ще играе срещу четвъртия от нашата група Чехия.

Петък е почивен ден на Евроволей 2015, а шампионатът ще се поднови отново в събота. Точният час на всички срещи от финалната фаза предстои да бъде уточнен.