Тайните служби обучават дъщерята на Обама да шофира

Малия вече правела кръгчета около Белия дом

Мишел Обама, съпругата на американския президент Барак Обама разказа пред CNN, че агенти на тайните служби обучават най-голямата им дъщеря, 16-годишната Малия, да управлява автомобил.

„От тайните служба я учат, защото няма да ми разрешат да седна с нея в една кола” – разказала Мишел Обама в интервю за водещата Рейчъл Рей.
Според нея, Малия понякога шофира около територията на Белия дом под наблюдение на охраната. „Редом с нея постоянно има охранители. Но за да се научи, тя трябва сама да го прави” – добавила Обама.

Мишел Обама счита, че такъв способ за обучение има смисъл, тъй като нито тя, нито съпругът й не са сядали зад кормилото след избирането на Обама за президент през 2008 г., пише американският вестник Daily News.
Телевизията отбелязва, че с разрешенито на най-голямата дъщеря да управлява автомобил, президентът и неговата съпруга искат децата им да почувстват, че „живеят нормален живот”, независимо от необичайното възпитание.

„Мисля, че кормуването помага на Малия да почувства, че тя е нормална като нейните приятели. Децата ми трябва да се учат да живеят в света като нормални” – отбелязала Мишел Обама.

Първата дама на САЩ не е шофирала от 7-8 години, и по нейни думи е забравила някой основни правила. Когато Малия я попитала за това как се паркират на публично място, Мишел не могла да отговори.

Барак и Мишел Обама са женени от 1992 г. и имат две дъщери. И двете момичета са активно ангажирани в спорта и танцитеи вземат уроци по музика. Малия играе футбол, Саша предпочита гимнастика. Те се обучават в частното  училище Сидуел Френдс  във Вашингтон, където преди са учили и децата на президентите Клинтън, Никсън и Теодор Рузвелт.

По време на участие в комедийно шоу миналия декември, американският президент разказа как често съпругата му Мишел и дъщерите Малия и Саша се шегуват с големите му уши и скучните официални костюми.