Андрей Желязков: За футболните президенти е добре да не са в БФС

Спорт

09-04-2015, 16:18

Снимка:

Sportonline.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

БФС пак пожали Моци

Тогава няма да има и недосегаеми футболисти

Футболният специалист Андрей Желязков коментира пред Bulgariautre.bg последствията за българския футбол от повторния случай с грубото нарушение на Моци.

"Много се изговори за нарушението на Моци срещу Николич. Ясно е, че трябваше да бъде изгонен. Проблемът с липсата на смелост в българските съдии да вземат правилното решение,  и после на комисията да отсъди адекватната санкция, е наличието на футболни президенти в БФС",  заяви Андрей Желязков.

"За самите футболни президенти е добре да не са в БФС. Получават се излишни, на моменти виждаме и смешни, конфликти между тях. Това не е добре, нито за техният имидж, нито за българския футбол като цяло",  убеден е Андрей Желязков.

"Ще се върна пак на това което направи Моци. В предишен мач същият футболист  бе замесен  в ситуация в Ловеч. Отсъжданията трябва да се еднакви за всички футболисти. Това ще  помогне на играчите на силните български отбори да имат реална представа за своята коректност когато излязат да играят в Европа. Защото Моци може да извърши същата постъпка и на мач от евротурнирите. Тогава със сигурност ще остави отбора си с десет човека", допълва Андрей Желязков.