Йорданов призна: Сбърках с Моци, трябваше да го изгоня

"Не получих и информация за извършеното нарушение от никой от останалите съдии"

Главният съдия на двубоя Лудогорец - ЦСКА (4:0) Георги Йорданов призна грешката си при удара на Козмин Моци в тялото на Стефан Николич. Реферът не отсъди дори нарушение за кунг-фу ритника на румънеца. В уведомително писмо Йорданов признава, че не е видял ситуацията поради няколко причини, една от които лошо заставане. Арбитърът пише, че не е получил информация от никой от останалите си помощници

Публикуваме писмото на Йорданов без редакторска намеса:

УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО

от Георги Василев Йорданов

Главен съдия на футболната среща за първенство на „А” ПФГ XXIVкръг между отборите на ПФК „Лудогорец” гр. Разград и ПФК „ЦСКА” гр.София, състояла се в гр. Разград на 04.04.2015 г. от 20,00 часа на ст. „Лудогорец Арена”.

Уважаеми Г-н Председател,

Безкрайно много уважавам Дисциплинарната Комисия на БФС и безрезервно ценя работата на членовете на Комисията, която винаги е била обективна и коректна и в името на феърплея и спазване на всички законови разпоредби и правилници и винаги бих бил на разположение да съдействам с нужната информация и пояснения, но поради неотложни служебни ангажименти съм възпрепятстван да присъствам на заседанието на ДК към БФС на 09.04.2015 г. от 12.00 ч., за което предварително се извинявам.

По отношение на случилият се инцидент по време на футболната среща в 22 минута от страна на състезателя на ПФК „Лудогорец” гр. Разград Козмин Йосиф Моци за съжаление по време на мача не видях какво точно се случи в тази ситуация, поради недобро местозаставане, лош визуален ъгъл (футболистът на ЦСКА Стефан Николич с гърба си закрива видимостта ми към инцидента) и моментно разконцентриране (контузен състезател от ПФК ЦСКА гр.София Борис Галчев поиска разрешение от резервния съдия и сигнал от моя страна за присъединяване в игра) и по тази причина не отсъдих нарушение съгл. Правило 12. За тази ситуацията не получих информация по комуникационната система за извършеното нарушение от никой от останалите съдии от бригадата.

След внимателно изглеждане на целият мач и въпросната ситуация твърдя, че съм допуснал грешка за неотсъждане на ПСУ и дисциплинарна санкция – Червен Картон на състезателя на ПФК „Лудогорец” гр. Разград Козмин Йосиф Моци за груба игра в игрова обстановка опасна за здравето на футболиста на ПФК „ЦСКА” гр.София Стефан Николич.

гр. Габрово
С уважение: 09.04.2015
/Георги Йорданов/