Едноличните търговци също подават данъчни декларации до 30 април

Формуляр може да бъде изтеглен от интернет сайта на НАП

Едноличните търговци подават данъчните си декларации до 30 април. Доходите от стопанската им дейност през 2014 се облагат със ставка от 15%. Едноличните търговци, които през 2014 г. не са осъществявали стопанска дейност и не са придобили други доходи, подлежащи на деклариране, не са задължени да подават годишна данъчна декларация през 2014 г.

Формуляр на годишната данъчна декларация може да бъде изтеглен от интернет сайта на НАП. Тя се подава до 30 април 2015г., като декларираният данък за довнасяне трябва да бъде платен в същия срок. Попълването на декларация, във варианта с баркод гарантира на клиентите на НАП, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

От НАП припомнят, че данъчните декларации за доходите могат да бъдат подадени до крайния срок - 30 април и в 18 пощенски станции в област Стара Загора. На обозначените места, клиентите могат да входират данъчните си декларации, което е равностойно на посещение в НАП. Те ще получат входящ номер на момента, без да е необходимо да заплащат за услугата. От приходната агенция съветват да не се пропуска попълването на телефонен или мобилен номер за контакт и разбира се подаваните документи да са подписани.

Освен в офисите на НАП и в Български пощи, данъчни декларации могат да бъдат изпратени по интернет подписани с електронен подпис или куриер, с обратна разписка.