Холивуд прави филм за Абрамович и Березовски

Лентата ще бъде заснета по роман на Бен Мезрич

Най-голямата филмова компания в Холивуд Warner Bros и RatPac Entertainment  ще заснемат филм за отношенията на руските олигарси Роман Абрамович и Борис Березовски. В основата на сюжета стои книгата на американския писател и сценарист Бен Мезрич „Имало едно време в Русия:Възходът на олигарсите – Истинска история за амбициите, богатството, предателството и убийството“, предава The Hollywood Reporter.

Романът все още не е в продажба, очаква се да излезе на пазара от 2 Юни. "В основата на книгата е истинската история на "Кръстникът от Кремъл" Борис Березовски, бивш математик, който започва своя бизнес с продажба на употребявани автомобили, и Роман Абрамович, младото му протеже, който прави милиони долари състояние от петрол и алуминий" - пише вестникът.

Борис Березовски почина на 23 март 2013 г. в дома си във Великобритания. Тялото на олигарха е открито на пода в банята, заключена отвътре. Около шията му имало примка. Аутопсията на Березовски не показва признаци за насилствена смърт. Олигархът се преместил във Великобритания през 2000 г. – той емигрирал заради обвинения в много престъпления.

Роман Абрамович също живее във Великобритания. По-рано беше съобщено, че собственикът на футболния клуб „Челси“ купува недвижими имоти в САЩ.

Вече е известен и продуцентът на филма, Брет Ратнър. Именно негова е идеята да се напише книга за Березовски и Абрамович, тъй като добре познава някои руски олигарси. Въпросът кой ще изпълнява главната роля във филма все още е отворен.

Ратнър не за първият път работи върху филм по роман на Мезрич, през 2008 г. той бе изпълнителен продуцент на лентата "21", заснет по романа "Да разориш Лас Вегас ".

Писателят истински нашумя с книгата си „Фейсбук: Милиардери по неволя”, въз основа на която през 2010 г. бе заснет сензационният филм "Социалната мрежа". Лентата бе номинирана за наградата "Оскар" и "Златен глобус".