8 април: Светъл лъч

Хороскоп

07-04-2015, 20:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Овен, Луна в Стрелец. Астрологична картина на деня

Преходът на Луната в оптимистичния и философски настроен Стрелец в сряда, за мнозина вероятно ще бъде като светъл лъч, разсейващ мрака след натоварващата последователност от интензивна събитийност и психологическия натиск на съмненията и негодуването. Под влиянието на последните ще се намираме и днес, но вече надявам се ще ги преживяваме далеч по философски а и подходът ни към преодоляването им би следвало да стане малко по-целенасочен. Дори новините вече ще станат далеч по-позитивни и ще ни подтикнат постепенно да позиционираме себе си в по-широк социален кръг. Там пък ни очакват множество нови познанства или едно единствено, но за това пък може би ключово по отношение на бъдещите ни планове и намерения, но...за това утре, а днес просто ще трябва да се концентрираме в най-важните си текущи дела и да се нагодим към бърза променящата се среда.
 
Още в ранните утринни часове се постарайте да се възползвайте от прилива на бодрост и оптимизъм и внимателно планирайте деня си. Може да почувствате че светът ви е тесен и някак не ви свърта на едно място, но следва да знаете че днешният ден като цяло не е подходящ за пътувания, а и общуването все още ще е твърде сдържано. Затова пък външните обстоятелства достатъчно недвусмислено ще ви подскажат на къде точно да фокусирате вниманието и енергията си, особено в следобедните часове. Не отлагайте несвършена работа и поети в миналото задължения и отговорности. Всъщност именно освобождаването от товарът им, ще ни даде възможност в следващите дни да се възползваме от нестандартни и внезапно появили се алтернативи, които значително ще обогатят гледната ни точка относно наличните възможности.

Работа и бизнес
Денят ще се окаже напрегнат в делово отношение, поради което е препоръчително да отложите планираните важни дела за утре. Ще се натъкваме на бюрократични спънки и купища малки подробности, които с напредването на деня ще генерират все повече раздразнение. За съжаление обаче, именно липсата на търпение и самодисциплина могат да станат причина за допускането на груби грешки, които в последствие ще ви бъде още по-трудно да отстраните. Бъдете внимателни в обмена с ръководни органи и представители на официалната власт и бюрократичните структури.

Здраве, хранене и красота
Денят може да се окаже опасен за здравето. Възможни са хранителни натравяния и общ спад в жизнения потенциал, както и засилено усещане за апатия и дори депресия. Бъдете внимателни обаче, емоциите днес имат пряко въздействие върху физиката, особено тези които изпитваме докато се храним – дори храни с доказан произход могат да ви повлияят зле, ако ги консумирате в лошо настроение и конфликтна среда. Полезно е провеждането на еднодневна разтоварваща диета. Относно външният вид изграждащите грижи ще бъдат неефективни, но пък денят е идеален за подстригване на изтънелите връхчета на косата, подрязване на ноктите, епилация.