Бербо и Монако с двоен шанс в ШЛ

Монегаските гонят задължителна победа в отложен мач срещу Монпелие

На стадион "Луи II" Монако приема Монпелие в отложен мач от 25-ия кръг на френската Лига.  Съотборниците на Димитър Бербатов гонят на всяка цена победа срещу тимът на Монпелие.


Във временното класиране след 31-ия кръг начело отново излезе ПСЖ, който има 62 точки. Втори е Лион с 61 точки.

На трето място е Марсилия с 57 точки, а четвърти с мач по-малко е Монако с 54 точки. Победа за монегаските означава да изравнят марсилци по точки.

Както се знае, третото място във Френската Лига 1 дава право на плейоф за влизане в Шампионската лита. Така Монако има все още голям двоен шанс в Шампионската лига.

Единият е от все още играещия се турнир тази година. Монако играе четвъртфинал с Ювентус като втория мач е на стадиона в Кнажеството. И шансовете за полуфинала не са малки.


Монако върви добре в шампионата и при победа над Монпелие в отложената среща означава,че тимът на Леонардо Жардим влиза в пълна сила в битката за места в Шампионската лига през следващия сезон. А защо не и гонитба дори на първото място.

Та, при три точки над Монпелие, разликата от първия ПСЖ става пет точки. А от втория Лион, четири. Шампионът на Франция, както и второто място дават възможност за директно влизане в групите на Шампионската лига.

Както казахме, третото място дава право на плейоф за влизане в групите на ШЛ. Така, че Монако е повече от задължен тази вечер да спечели отложената си среща с Монпелие ако иска да се намеси в битката за призовата тройка,че и нещо повече.