Задържаха 85 души при спецакция на полицията

Крими

07-04-2015, 14:35

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Проверени са 9727 души, 1484 заведения и 2381 моторни превозни средства

85 души са задържани при спецакция на полицията в цялата страна, съобщиха от МВР. Операцията е реализирана със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Целта ѝ е била превенция и противодействие на престъпността, установяване и задържане на издирвани лица, както и спазването на лицензионните и разрешителни режими на търговски обекти.

Акцията е проведена през нощта на 3 срещу 4 април. В нея са участвали и представители на НАП, Инспекцията по труда, Агенция „Митници”, Българската агенция по безопасност на храните.

Проверени са общо 9727 души, 1484 питейни и увеселителни заведения и 2381 моторни превозни средства. Задържани са 85 души, образувани са 39 досъдебни производства, съставени са 450 акта за административни нарушения, установени са 16 лица, обявени за издирване. Общо 68 са засечените без придружител непълнолетни и малолетни клиенти в заведения.

При проверка на автомобил във Велико Търново, на адрес в Русе и на съмнителни лица в Ямбол е иззето голямо количество марихуана. Притежателите на дрога са задържани в рамките на 24 часа.

В тоалетната на дискотека в Пирдоп е открито количество амфетамин. По случая са задържани двама жители на село Чавдар, а срещу тях е образувано досъдебно производство. 

Над 20 литра безакцизен алкохол е иззет в кафе-аперитив в село Равно поле, Софийска област.