Черно море ще потапя закъсалия Локо Пд край Варна

"Моряците" са фаворит с оглед на слабата форма на "смъфовете" напоследък и безпаричието

Черно море и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в първи полуфинал от турнира за Купата на България, който ще се играе на стадион "Тича" в морската ни столица от 17 часа.. И в двата лагера останаха доволни от жребия, който ги размина с Лудогорец и Левски. "Моряците" са считани за фаворит, но "смърфовете", доказаха, че който ги подцени, може да си изпати жестоко.

Справка - четвъртфиналните двубои с Локомотив (София), в които пловдивчани постигнаха две победи. Преди няколко дни Черно море загуби тежко от Левски с 2:5 в среща от втората шестица в "А" група. Сега варненци ще се опитат да запазят мрежата си суха и да постигнат убедителен успех, който до голяма степен да обезсмисли реванша на "Лаута".

Добрата новина за старши треньора Никола Спасов е завръщането след наказание на Михаил Венков. Той ще е един от тримата бранители, заедно с Мамуту Кулибали и Кирил Котев. на върха на атаката ще действа Вилиян Бижев, а по двата фланга ще играят Симеон Райков и Матиас Курьор.

Насатвникът на Локо (Пд) Христо Колев не включи в групата за гостуването във Варна вратаря Йордан Господинов и острието Дани Кики. Под тепетата се говори, че Бащата се е отказал от Господинов заради слабите му изяви при загубата от Хасково (0:2), а Кики го е разочаровал с несериозното си отношение в тренировките. На вратата днес ще застане Александър Витанов. В предни позиции пък ще се разчита на Мартин Камбуров и Спас Делев. Локомотив е стигал до финала за националната купа четири пъти, а Черно море - два пъти, но нито един от двата тима не е печелил отличието.