Моци се разминава с наказание за ритника в тялото на Николич

Комисията не планир да се самосезира и да разгледа инцидента по видеозапис, каквото право наредбата на БФС й дава

Почти сигурно Козмин Моци ще се размине без наказание за бруталния ритник в тялото на Стефан Николич по време на дербито Лудогорец - ЦСКА (4:0). В мача бранителят на шампионите не получи и жълт картон от съдията Георги Йорданов, който дори не отсъди нарушение.

Дисциплинарната комисия ще заседава днес, но до понеделник вечерта не бе сезирана за евентуално разглеждане на казуса. А комисията не планираше да се самосезира и да разгледа инцидента по видеозапис, каквото право наредбата на БФС й дава. Така не се очакваше румънецът да пропусне първия полуфинал за купата срещу Левски в сряда, пише "Труд".

Куриозно донякъде, предишният случай с провинение на Моци бе свързан пак с предстоящ двубой със „сините“. Средните пръсти на защитника при 0:1 от Литекс в Ловеч през февруари бяха „оценени“ само на 1 мач санкция от БФС и той се върна навреме за победата над Левски с 1:0 в първенството.

Как е в Англия? Не е нужно някой да сезира комисията с жалба за наказание, също така не е задължително в доклада на рефера да има вписан инцидент. Общественото внимание върху такъв случай и записите от тв излъчването са достатъчни за Дисциплинарния панел на Футболната асоциация да се заеме с казуса. Пример - наскоро съдията не видя, че Папис Сисе (Нюкасъл) и Джони Евънс (Манчестър Юнайтед) са се наплюли, не получиха картони, но бяха наказани за 6 и 7 мача съответно.

Същевременно вариантите за стадион, който да приеме финала за Купата на България, се ограничават до един или два, след като на „Васил Левски“ се планира ремонт и подмяна на терена, а арените в Бургас и Стара Загора са ангажирани през целия месец май с мачове от Евро 2015 за юноши до 17 г. Най-вероятно финалът ще е в Ловеч, както бе и през 2013-а, когато Берое победи Левски с дузпи.