Министърът на образованието извика ДАНС на помощ

Арт и Стил

06-04-2015, 16:30

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ще се проверяват сигнали за преразпределение на публични средства

ДАНС и прокуратурата проверяват няколко подразделения, подчинени на МОН. Сигналите са подадени от образователния министър Тодор Танев, съобщи днес той. Става въпрос за агенции или дирекции, включително дружество за ученически отдих, в които има съществени подозрения за организационни и финансови проблеми. Според Танев проверките са по сигнали за преразпределение и неточно използване на публични средства.

Останалите са Центърът за развитие на човешките ресурси, който организира и управлява дейностите по европейската мегапрограма „Еразъм+", и Центърът за интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

„По тази причина се свързах с ръководителя на ДАНС и с представители на прокуратурата и поръчахме независими външни одити и одити на нашата собствена дирекция. Никой не е нарочен, никой не е обвинен, но сме длъжни да проверим натрупаните сигнали, които са немалко, тъй като това ръководство на МОН действително е несвързано с партийни, финансови и т.н. традиции", обясни министърът и увери, че няма никакво „кадровичестване".