Идеалният отбор на „А“ група за втория кръг на плейофите

Вижте героите на уикенда единствено в bulgariautre.bg

Много интересни резултати се получиха във втория кръг от плейофите на първенството на А група, които завързаха борбата за оцеляване в групата. Марек и Хасково взеха победи над Славия и Локо Пд и вече имат доста по-реални шансове за оставане. На върха обаче интригата намаля, след като Лудогорец удари с 4:0 ЦСКА в пряк сблъсък за първото място и дръпна с 6 точки. Във врата на „червените” вече дишат Литекс и Локо Сф, които спечелиха срещу Ботев и Берое. Ето и кои бяха най-добрите изпълнители по постове за кръга.

 

Вратар: Николай Банков (Хасково) 

За първата победа на Хасково от ноември миналата година в първенството много важна заслуга имаше вратарят. Банков на 4 пъти се намеси при опасности пред неговата врата и обезсърчи и нападателите на „смърфовете”, които вече са застрашени от изпадане.

 

Ляв защитник: Теймур Марем (Хасково) 

С огромен принос за успеха над Локо Пд. Добре охраняваше зоната си с малки пропуски и отбеляза гол още в 3-ата минута, който даде много важното самочувствие на Хасково, че може да вземе 3-те точки в този мач, който даде надежди на тима за спасение.

 

Централен защитник: Александър Бранеков (Локо Сф) 

На няколко пъти се намеси много стабилно, спирайки атаките на Берое през центъра. Почти не остави шансове за нападателите на старозагорци. Домакините имаха претенции за нарушение именно на Бранеков срещу Андонов през първата част, но такова по-скоро нямаше.

 

Централен защитник: Александър Барт (Лудогорец) 

Много стабилен в защитния вал на домакините, което допринесе за това ЦСКА с изключение на първите 5 минути да няма опасни положения за отбелязване на гол. След това самият той с глава отбеляза така важния първия гол, с който домакините поведоха в резултата.

 

Десен защитник: Страхил Попов (Литекс) 

Изненада вратаря на Ботев с включването си и вкара победния гол за Литекс в Коматево. Беше стабилен в зоната си, за което говорят и малкото опасности пред вратата на ловчанлии.

 

Ляв халф: Емил Гъргоров (Локо Сф) 

Изключително полезен за тима си в пореден мач, като този път имаше шанс да отбележи и гол. Това можеше да стори и през първата част, но ударът му се отби от горната греда, преди Тодоров да довкара топката за 2:0 в края на полувремето.

 

Централен халф: Лъчезар Балтанов (Ботев) 

Опасностите за Ботев пред вратата на Литекс не бяха много, но в почти всички от тях Балтанов взе участие. В 22-ата минута негово подаване не беше оползотворено от Огнянов, а след това участва и при гола на „канарчетата” в 60-ата минута, който за жалост неправилно беше отменен.

 

Десен халф: Том (Локо Сф) 

Подаде отлично на Шехуди за първи гол в мача с Берое. Участва в още няколко добре атаки на шампионите, като в 10-ата минута след самостоятелен рейд се озова сам срещу Макенджиев, но не успя да го преоодлее.

 

Ляво крило: Върджил Мисиджан (Лудогорец) 

Отбеляза третия гол във вратата на ЦСКА, който дойде след отлична комбинация и перфектен завършващ удар на нападателя. Освен това почти винаги беше част от опасните атаки на шампионите, с които те разбиха „червената” защита. Често беше и фаулиран от играчите на ЦСКА.

 

Дясно крило: Мартин Димитров (Марек) 

Влезе в края на първото полувреме като резерва срещу Славия. През втората част беше полезен за тима си, а в края на мача направи решаващо извеждащо подаване към Абушев, който от ждроб прати топката в мрежата за безценния успех с 1:0 на дупничани.

 

Централен нападател: Валери Домовчийски (Левски) 

Едн от най-активните за Левски в мача срещу Черно Море. Отбеляза третия гол във вратата на „моряците”, а освен това асистира на Краев за втория. Сътвори много хубави неща в предни позиции, като още два негови удара за малко не намериха целта.

 

Треньор на кръга: Димитър Васев (Локомотив Сф) 

Беше избрал отлична тактика за своя тим срещу Берое с бързи контраатаки, която сработи отлично. Почти всичко, което опитаха в атака неговите футболисти се получи. През втората част затвори играта с пускането на по-дефанзивни играчи и стигна до неочаквано лека победа.