Локо (Сф) разгроми Берое насред Стара Загора

Спорт

05-04-2015, 22:47

Снимка:

LAP.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Берое продължава да тества португалец

"Железничарите" с изненадващо убедителна победа

Локомотив (София) постигна изненадващо убедителна победа при гостуването си на Берое във втория кръг от плейофите от първата шестица на „А” група. Столичани победиха с 4:1 в среща, която бе коренно различна от двубоя между двата тима в последния кръг на редовния сезон, който завърши 0:0, без дори да има кой знае какви опасностите пред двете врати.

Сега головете започнаха още от съблекалнята и още в първата минута резултатът бе открит от нападателя на Локо (Сф) Ламжед Шехуди, който се възползва от хубав пас на Том.

Последва натиск на старозагорци, които владееха инициативата през цялото първо полувреме, но направиха серия от пропуски, а в 44-ата минута Иво Иванов с глава дори уцели греда.

И както често във футбола се случва, когато не вкарваш, ти вкарват. В добавените минути на първата част Емил Гъргоров уцели напречната греда, а при добавката Йордан Тодоров реализира за 2:0.

Началото на второто полувреме бе шеметно за „железничарите”. Те отново вкараха в началото, но този път не един, а два гола. В 51-ата мин. Тодоров върна жеста и след негов пас отдясно Гъргоров засече топката отблизо и направи резултата класически. Само минута по-късно той вече бе 4:0. Романов се възползва от грешка на Зехиров, напредна и реализира във вратата на Макенджиев.

В рамките на две минути публиката в Стара Загора видя три гола. В 53-ата мин. Берое върна едно попадание чрез Керкар, който със силен шут отбеляза за 1:4. За повече силите на заралии обаче не стигнаха и този резултат се запази до края на мача.

В класирането Локомотив (София) отново се изравни с Литекс на 3-ото място, но вече е много близо и до намиращия се на 2-ата позиция ЦСКА. „Железничарите” са с 43 точки, а „армейците” са със само 2 повече. Берое остава 5-и с 39 точки.