Количеството на секса и стресът определят пола на детето

Учените са изследвали триста годишен период от човешката история за да стигнат до заключенията

Британски учени установиха, че полът на едно бебе се определя от сексуалната активност на родителите. Те твърдят, че ако двойката прави секс по-често, има по-голяма вероятност бебето да бъде от мъжки пол и обратното – колкото по-рядко го правят, толкова по-голям е шансът детето да се роди момиче, това предадоха британските медии.

Изследването е ръководено от професор Дейвид Спиджелхалтер и е направено в Кеймбридж. Той е екипът му са анализирали статистически данни от последните 300 години и са установили, че вероятността една жена да забременее е най-голяма два дни преди овулацията й.

Според учените обаче, зачеването може да стане лесно и преди този период, стига двойката да прави секс по-често.

Освен тези открития, Спиджелхалтер и колегите му са достигнали и до заключението, че колкото по-често прави секс една двойка, докато жената е бременна, толкова по-голяма е вероятността да се роди момче и обратното за момиче. Професора е открил, че момичетата се зачеват по-често и по време на стресови ситуации.

Например, през 1919 г. и през 1944 г., в края на световните войни, правенето на любов става по-често, раждаемостта на деца от мъжки пол се е увеличила.

Най-голям брой момичета са родени по време на голямо социално напрежение в исторически мащаби. Като пикове за раждаемост на момичета могат да бъдат определени годините 1995 г. годината с много и големи земетресения, или 2001-ва - годината на трагичните събития в Америка.