Тежък инцидент край Върбица, има жертви

56-годишна жена загина, друга е в кома, а повече от 20 души бяха ранени, след като камион се заби в мантинела във Върбишкия проход

Трагичният инцидент се е случил вчера, в късния следобед, в гориста местност край град Върбица, в област Шумен, съобщиха тази нощ от Здравното министерство. Около 17.45 ч. "ГАЗ-66", превозвал по последна информация 37 работници, наети да берат див чесън, при връщането, на стръмен терен, се ударил в мантинела и хората изпаднали от каросерията в осемметрова пропаст.

Екипи на Центъра за спешна помощ са организирали транспортирането на пострадалите до болницата в Шумен за оказване на медицинска помощ. В болничното заведение са отведени 14 жени и шестима мъже, сред тях - и водачът на товарния автомобил. След преглед в болничното заведение за лечение са настанени седем жени, най-младата от тях е на 17 години. Другите шест и мъж на 59 години са настанени за лечение в ортопедичното отделение с различни фрактури. В тежко състояние, в кома и с травма на главата, е 49-годишна жена. Други 12 души са прегледани и освободени.

В хода на разследването ще се изяснява точният брой на хората, които са пътували в откритата каросерия на товарния автомобил, допълват от МВР. Образувано е досъдебно производство. Разследването на причините, довели до инцидента, са под надзора на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.

По непотвърдена информация спирачките на камиона отказали, но от полицията коментират, че това може да се докаже едва след експертиза на превозното средство. Водачът на камиона - мъж на 41 години от Върбица - е правоспособен. Той е тестван за алкохол, наличие не е установено. За момента е ясно, че той е загубил контрол над камиона при спускане в гористата местност с голям наклон край Върбица и камионът се е ударил в мантинелата, съобщават от МВР по повод на вчерашния инцидент в Шуменско.