Арсенал вече е спокоен за мястото си в Шампионската лига, разби Ливърпул в дербито

Спорт

04-04-2015, 16:43

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рома сложи край на ужасяваща серия

"Артилеристите" нокаутираха съперника за 8 минути

Арсенал продължи силната си серия и постигна победа срещу един от директните си противници в борбата за топ 4 на Висшата лига. В едно от големите дербита на английския футбол и ключов сблъсък от 31-ия кръг „артилеристите” победиха Ливърпул с 4:1.

Лондончани нанесофа удара си в рамките на само 8 минути в края на първото полувреме. Тогава възпитаниците на Арсен Венгер реализираха и трите си попадения. Ектор Бейерин откри резултата в 37-ата минута, а след това се разписаха Месут Йозил в 40-ата и Алексис Санчес в 45-ата минути.

През второто полувреме Арсенал нямаше проблем да удържи аванса си и мърсисайдци успяха да върнат само един гол в 76-ата мин., дело на Джордан Хендерсън от дузпа.

В края на срещата лондонския тим възстанови преднината си и в 90-ата мин. Оливие Жиру оформи крайнияя резултат 4:1.

С успеха Арсенал се изкачи временно на 2-ро място и вече изглежда може да се чувства спокоен за мястото си в топ 4. Тимът е с 63 точки – 2 повече от Манчестър Сити, който е с мач по-малко. Ливърпул се отдалечава от заветните места, даващи право на участие в Шампионската лига и остава 5-и, но в момента е с 5 точки по-малко (54) от 4-тия Манчестър Юнайтед и мач повече.